Home
Een dankwoord
Sitemap
Laatste updates
Archief UPDATES 1
Archief UPDATES 2
Archief UPDATES 3
Curse of diaspora
Wie ik ben
Mijn ouders
Gerelateerden
Tinus Dezentjé
Voorouders & familie
Surabaya's historie
Cannalaan buaya's
Inleiding KH Peneleh
OVERIGE Kerkhoven.
Malacca VOC tijden 1
Malacca VOC tijden 2
PENANG 1 Malaysia
PENANG 2 Malaysia
PENANG 3 Malaysia
PENANG 4 Malaysia
PENANG 5 Malaysia
COCHIN VOC tijden
I4E Graven Den Haag
Indië en oorlog
Archipel oorlogen
Zieleroerselen
Diverse verhalen
ZIJ DIE OPTEERDEN
Java na de Engelsen
Volkeren in Indië
Indo's in den Verre
Externe Indo links

Foto boven: De voormalige thee cultuur velden van de onderneming Swaru Buluroto nabij Blitar/Kediri anno 2010/2011. Ik kwam daar op visite bij één der laatste nog in leven zijnde voormalige werknemers, die als jong jochie op die onderneming werkte en uit zijn hoofd noemde hij nog een employee naam: de heer van de(r) Krab.(van der Crab?) Waarschijnlijk ooit zijn directe chef geweest, want andere namen wist hij niet (meer). Raar gevoel had ik om daar rond te lopen op grond..... waar mijn vader ongeveer 70 á 80 jaren geleden ook rondliep in zijn gloriejaren, nog niet met mijn ma gehuwd, ...... vooral als je je pa nooit gekend hebt.....

 

Wat is tijd? Tijd is slechts een hulpmiddel om verder te gaan waar anderen stopten, denk ik.....

 

Nieuwste updates.

 

(klik hier voor het archief van oudere updates deel 1 vanaf 2012 tot en met juli 2016.)

 

(klik hier voor het archief van oudere updates deel 2 vanaf augustus 2016 t/m juli 2021.)

 

(klik hier voor het archief van oudere updates deel 3 vanaf augustus 2021.

 

Eind maart 2012 heb ik deze site geopend en sindsdien zijn er aanvullingen e.d. geweest en nog natuurlijk. Het is nu, het moment dat ik dit neerschrijf, ongeveer halverwege mei 2012 en daarom zal ik vanaf deze datum hieronder een update lijst bijhouden.

Op deze pagina plaats ik updates, verwijzend naar aanvullingen of verbeteringen en dies meer op de betreffende pagina's en of subpagina's.

Verbeterde spel- en of typefouten e.d. vermeld ik natuurlijk niet. En mochten die her en der nog aanwezig zijn: sorry !!!! Telkens ik tijd en zin heb, loop ik de teksten even door om de foutjes eruit te halen. Dus eens zal het grammaticaal en spelkundig wel in orde zijn toch, maar tot dusver geduld aub.  Ik heb slechts sekolah jongkok (armen hurkschool, geen geld voor banken en tafels)  gehad en zelfs daar ben ik van afgetrapt.

Sekolah jongkok? Wa's dat nu weer? (Hurkschool - was ooit een spottende benaming voor "goedkoop onderwijs"). Kijk maar op de foto hieronder, dan zie je van dat kleine snotgrut van die eerste klas Lagere School afd.jongkok... (De hele foto heb ik ook geplaatst op de pagina Cannalaan buaya's....

Concordante Lagere School).... circa 1950.... Te errug seg, dat meisje precies in het midden voorste rij jongkok..... Ze zal wel op d'r dak gekregen hebben van haar moeder, toen ze de foto thuis liet zien... "Eh, nenek trembel jij ja? Ik heb jou toch nette dames maniertjes geleerd???? Is niet pantes loh, om zo te hurken." zei haar ma, die tegelijkertijd dacht: "Gelukkig heb ik Persil als wasmiddel gebruikt." .... Stelletje stijve harken: Goed kijken hoe wij vroeger geleerd werden te hurken.... de voetjes plat op de grond ja !!!! Jongkok !!!!

 

Ik adviseer om eerst deze pagina te bekijken, mocht je geïnteresseerd zijn in de eventuele veranderingen en/of aanvullingen/updates.

Op deze pagina zal je slechts de laatste 2 maanden updates vinden en de oudere updates zijn te vinden in de subpagina archief, anders blijf je deze pagina doorscrollen en dat is ook niet weer de bedoeling, tenzij je niets te doen hebt.

Ach, is leuk voor mijn statistieken toch. Kan ik altijd kijken wanneer ik iets gedaan heb en wanneer ik weer de hele dag in mijn kursi males met een bordje rujak op schoot uit mijn raam heb zitten koekeloeren naar buren en andere voorbijgangers om inspiratie op te doen. Of misschien wel gewoon cari upil (= Groene bullebakkies zoeken) gedaan? Yakkie bah toch.   

 

 

 

Augustus 2021:

Vanaf 01 aug 2021 ga ik het stukken rustiger aan doen met het updaten van mijn website, omdat andere, voor mij belangrijkere, kwesties op de agenda staan en ik er meer tijd en energie aan wil spenderen.

De rubriek Zij die opteerden zal ik voorlopig nog wel onderhouden. Achter de schermen kan ik zien hoeveel bezoekers mijn website hebben bezocht en dat is een behoorlijk aantal tot op heden vanaf het prille begin in 2012 in totaal 1150+ pagina's !!! Velen heb ik van dienst kunnen zijn en velen heb ik ook af moeten wijzen wegens het stellen van wel heel dulle vragen, die niets te maken hadden met de inhoud van mijn website.  

 

September 2021: 

 

 1. 01 sept 2021: Geplaatst een pagina over 2 (verschillende) families HARTMANN. Één familie was afkomstig uit Zwitserland en de andere familie was afkomstig uit Duitsland. Hun resp. beider familieleden opteerden voor het Indonesisch staatsburgerschap. Voorzien van details en achtergrond informatie. 
 2. 02 sept 2021: Geplaatst een pagina ter ere van en respect voor REINHARD OLIVIER LEOPOLD HASE, zijn echtgenote MABEL LASEUR en hun familieleden. Één en ander voorzien van achtergrond details en informatie.
 3. 03 sept 2021: Geplaatst een pagina DEEL 1 HERST en een pagina DEEL 2 HERST over enkele personen die opteerden, genaturaliseerd werden en oorlogsslachtoffer waren. Voorzien van details waar mogelijk en achtergrond informatie.
 4. 04 sept 2021: Geplaatst een pagina over het graf van de familie SIJNJA KROESE in de serie De Weduwe van Indië zoals geplaatst door en op het I4E voorzien van details en achtergrond informatie.
 5. 04 sept 2021: Geplaatst een pagina DEEL 1 FAMILIE HES en een pagina DEEL 2 FAMILIE HES, die opteerden, genaturaliseerd werden en oorlogsslachtoffer waren. Voorzien van details, foto's graf en achtergrond info. Bij mijn weten zijn de families uit deel 1 geen familie van de families in deel 2 en v.v., maar ik kan er naast zitten. 
 6. 06 sept 2021: Geplaatst een pagina over enkele personen die opteerden, genaturaliseerd werden en ook oorlogsslachtoffer waren met de familienaam HOOGERVORST. Voorzien van achtergrond informatie en details en ook nog een stukje visie die van mij persoonlijk is....Verder dient vermeld te worden, dat de OGS de heer MATTHIJS HOOGERVORST heeft geëerd en gerespecteerd met een vermelding in het Gedenkboek 40.
 7. 07 sept 2021: Geplaatst een pagina over enkele personen met de familienaam HORNUNG / HORNÜNG die opteerden, genaturaliseerd werden en oorlogsslachtoffer waren. Voorzien van achtergrond informatie en details. 
 8. 09 sept 2021: Geplaatst Deel 1 over enkele personen met de familienaam JACOB die opteerden, genaturaliseerd werden en oorlogsslachtoffer waren. Voorzien van achtergrond details en info en foto's.
 9. 09 sept 2021: Geplaatst deel 2 over enkele personen met de familienaam JACOB uit Bandjarmasin, die opteerden, genaturaliseerd werden en oorlogsslachtoffer waren. Voorzien van zoveel mogelijk achtergrond info maar niet al te veel kunnen vinden.
 10. 11 sept 2021: Geplaatst een pagina over enkele personen met de familienaam JACOBS die opteerden. Voorzien van achtergrond details en extra info. (niet veel). 
 11. 11 sept 2021: Geplaatst een pagina over Bernard Ferdinand van de JAGT die opteerde en naar Nederland vertrok, maar met de nadruk op zijn ex-echtgenote ROLLINE JOSINE CAROLINE LAUTENSLAGER die een eregraf heeft te Kalibanteng Semarang en helaas foutief wordt vermeld wat betreft voornaam, achternaam en geboortedatum. (Zie https://oorlogsgravenstichting.nl/persoon/70167/kolvine-josine-caroline-van-der-jagt-lauterslager)
 12. 13 sept 2021: Geplaatst een pagina over enkele personen met de familienaam JARMAN die opteerden, genaturaliseerd werden en zij(of verwanten) oorlogsslachtoffer werden. Voorzien van achtergrond details.
 13. 13 sept 2021: Geplaatst een pagina over enkele personen met de familienaam JANS die opteerden, genaturaliseerd werden en oorlogsslachtoffer waren. Ik heb helaas niet al teveel kunnen vinden. Bovendien was de voormalige kolonie ruimschoots voorzien van de diverse families Jans.
 14. 16 sept 2021: Geplaatst een pagina over enkele personen met de familienaam VAN KEMPEN die opterde, genaturaliseerd werden ook oorlogsslachtoffer waren. Voorzien van details en achtergrond informatie.
 15. 16 sept 2021: Geplaatst een pagina ter ere van en respect voor OLGA PAULINE KLEIN, die opteerde. leed meemaakte in haar leven. Ik ben d.d. nog steeds bezig om meer details boven water te toveren wat betreft haar moeder OLGA JOHN die gehuwd was met EGBERT KLEIN (oorlogsslachtoffer Menteng Pulo). Ik heb bij het onderzoek hele vreemde zaken bemerkt. Olga Pauline bleef na opteren in Indonesia en is aldaar overleden. Zij was gehuwd met de heer van Hek en na echtscheiding in 1950 huwde zij de heer Hasan Dungga te Indonesia.
 16. 16 sept 2021: Geplaatst een pagina ter ere van en respect voor enkele personen met de familienaam KLEIN, die opteerden en genaturaliseerd werden maar ik helaas niet veel heb kunnen aanvullen met details en achtergrond info. Waar het kon heb ik het gedaan, doch nogmaals niet veel.
 17. 19 sept 2021: Geplaatst een pagina in de serie De Weduwe van Indië zoals geplaatst door en op het I4E, het graf van de familie DEBRICHY KATTENBURG SCHÜLER LIEM voorzien van details en achyergrond informatie.
 18. 19 sept 2021: Geplaatst een pagina ter ere van een paar familieleden LOTH uit Jakarta/Batavia die opteerden en enkelen genaturaliseerd werden. Ik heb een ietwat de familie banden uit de doeken gedaan, niet al te veel natuurlijk, want dan is het niet leuk meer voor diegenen die zoekende zijn, als ik alles voorkauw.
 19. 20 sept 2021: Geplaatst een pagina ter ere van en respect voor de heer JOHANNES FREDERIK PFAFF, die in de Bubutan gevangenis Surabaya geëxecuteerd werd en zijn zoon PIETER ANTHONIE PFAFF opteerde en in 1965 alsnog naar Nederland vertrok. Voorzien van details en enkele vraagtekens mijnerzijds inzake de juiste datums van overlijden en geboorte. 
 20. 21 sept 2021: Geplaatst een pagina ter ere van en respect voor diverse personen met de familienaam PICHEL. Ik heb deze personen die opteerden slechts opgesomd en verwijs daarbij naar de site: http://daktari.antenna.nl/pichel2.htm alwaar men de hierna genoemde opterende in terug kan vinden ruim voorzien van hun details en achtergrond informatie.
 21. 22 sept 2021: Geplaatst een pagina ter ere van en respect voor enkele personen met de familienaam PFAFF, die opteerden. Waar mogelijk heb ik aanvullingen geplaatst, doch deze zijn zeer miniem. Ik heb ook verwezen naar de website stamboom Dumas met bronvermelding. Het betreft de personen Doris Lodewijk, Ferdinand, Johan lodewijk, Marinus, Reynier, Suzanna en Thomas Charles Pfaff.
 22. 24 sept 2021: Geplaatst een pagina ter ere van diverse personen met de familienaam RHEMREV die opteerden en waarvan enkelen genaturaliseerd werden. Voorzien van enkele aanvullende details, echter niet veel.
 23. 24 sept 2021: De pagina begraafplaats SEMAMPIR te KEDIRI voorzien van nieuwe foto's sept 2021 van de graven van de familie LANDEGENT. (Onderaan de pagina gedeelte Landegent) Het blijkt, dat - na vergelijking van de foto's uit 2019 en die van sept 2021 - de beheerders van het kerkhof een beetje hebben zitten rotzooien en woekeren met de grond en maar wat aan hebben geklierd ten koste van de grond van de graven van de familie Landegent en ten faveure van nieuwe "bewoners" van het kerkhof. Zelfs een betegeld looppad tussen de graven heeft men verwijderd.
 24. 25 sept 2021: Geplaatst een pagina over het opteren van broer en zus JOHNNY HARRY RHOE en JULIA JEANETTE RHOE afkomstig uit Makassar, die genaturaliseerd werden en voorzien van achtergrond details en foto's van hun graven. 
 25. 26 sept 2021: Geplaatst een pagina over het opteren van enkele personen met de familienaam ROBIJN afkomstig uit de streek Oosta Java Probolinggo, Pasuruan Kraksaan e.o. Voorzien van wat achtergrond info en een link naar de pagina PFAFF/ROBIJN diversen.  (Deze link dus voor genealogen die niets te doen hebben, ook al zijn de corona maatregelen anno eind sept 2021 versoepeld en toch maar liever thuisblijven, want je weet maar nooit toch tegenwoordig.....Of je krijgt het virus, of je wordt voor nop neergeslagen, of je krijgt een mes tussen je ribben, of je wordt overhoop gereden op je fietsje, of je krijgt een bon voor weet ik veel waarvoor, of je wordt aangesproken in een taal die je niet verstaat, of je komt één of andere losgelaten gek tegen die met zich zelf geen raad weet laat staan dat ie weet wat ie met jou moet doen, of je rijdt langs een paar uitgebrande auto's ergens in een wijk, of langs een paar fabrieken die ook zomaar ineens in de fik vlogen, of je bent aan het joggen in een bos en er komt een wezenloos op je af gestormd, of je bestelt wat op het internet en het bestelde komt van je levensdagen niet aan en is het weg centjes omdat je genaaid bent...Het is toch wat tegenwoordig. En meneer DDR - zoals Geert Wilders dus de premier betitelt anno eind sept 2021 - maar verkondigen en vaststellen dat alles OK is hier in Negri Belanda whohahaha. Tja wat moet ie anders? Hij kan moeilijk verkondigen dat het zwaar klote is tegenwoordig, ook al heeft de premier tegenwoordig extra beveiliging omdat het zo goed gaat toch????....Één troost: het gebeurt alom in de wereld.... Dream on my little girl .....  https://youtu.be/Mze07a8lJhg )
 26. 26 sept 2021: Geplaatst een pagina over het leven van 2 broers ROELOFS geboren in Nederland en die naar de voormalige gordel van smaragd trokken om er hun geluk te vinden. De oudere broer Gerrit opteerde in 1950 en overleed te Semarang in 1952, nalatende zijn jonge weduwe en jonge dochter en zijn echtgenote werd oorlogsslachtoffer en overleed 1945 en de jongere broer verloor zijn leven in het Siam interneringskamp in sept 1943, ook nalatende zijn weduwe en hun jonge dochter.

 27. 28 sept 2021: Geplaatst een pagina ter ere van en respect voor IBU MALUKU (Erenaam) ten rechte geheten JEANNE MARIA VAN DIEJEN geb ROEMEN, die opteerde, veel sociaal goed werk deed in de Molukken en de zegen meekreeg van wijlen ex Pres. Soekarno, later bonje kreeg met wijlen ex Pres Soekarno en daaropvolgend terugkeerde naar Nederland. In 1961 werkte zij mee aan een TV-programma c.q. documentaire "Blanke huid Gele Commandant" in Japan over het leven in kamp KAMPILI Celebes alwaar zij in internering was geplaatst en de "goede" kamp commandant van het kamp. Haar echtgenoot en zwager werden oorlogsslachtoffer en haar echtgenoot ligt op het ereveld te Hongkong. Zij spendeerde veel tijd en energie aan de sociale omstandigheden in de Molukken. Ron Heynneman, geb Surabaya, Canadees geworden, schreef een boek over haar leven.

 28. 28 sept 2021: Enkele aanvullingen geplaatst op de pagina: familienaam ROBIJN afkomstig uit de streek Oosta Java Probolinggo, Pasuruan Kraksaan wat betreft een dochter Sita en weduwe Roekmini van Karel Willem Alexander Robijn, die een eregraf heeft op het Ereveld Ambon.

 29. 29 sept 2021: Geplaatst een pagina over het graf van de familie Ramakers van Praag / Westerkamp in de serie De Weduwe van Indië zoals geplaatst door en op het I4E voorzien van details en achtergrond informatie en foto's.

 30. 30 sept 2021: Geplaatst een pagina ter ere van en respect voor HUBERT DESIRÉ HAMAR DE LA BRETHONIERE, die geinterneerd werd en overleed in een kamp te Thailand in 1943 en zijn echtgenote mevr. ROEKMINI (Na gunning in 1963 voornaam verandering in MIEN) en hun 3 kinderen die opteerden en genaturaliseerd werden te Leeuwarden in 1963. Voorzien van details. 

 

Oktober 2021:

 

 1. 01 okt 2021: Geplaatst een pagina ter ere van en respect voor enkele personen met de familienaam VAN ROOM, die opteerden, genaturaliseerd werden en oorlogsslachtoffer waren. Voorzien van details en achtergrond informatie.
 2.  03 okt 2021: Geplaatst een pagina ter ere van en respect voor enkele personen met de familienaam ROZET (uit Kupang) en ROZET (uit Tanjung Pinang), die opteerden, genaturaliseerd werden en oorlogsslachtoffer waren. Voorzien van wat details en achtergrond info en een foto van het Kerkhof KUPANG waar vele leden Rozet en Theedens rusten.
 3. 05 okt 2021: Geplaatst een pagina ter ere van en respect voor enkele personen met de familienaam RUGEBREGT die opteerden en genaturaliseerd werden en oorlogslachtoffer waren. Ik heb GEEN details uitgeplozen doch enkel links geplaatst naar de INN 2006INN19 alwaar een hele complete samenvatting is geplaatst over de familieleden Rugebregt.
 4. 05 okt 2021: Geplaatst een pagina ter ere van mijn vader, die op 5 okt 2021 reincarneerde..... Reincarnatie? Zie de pagina Reincarnatie van mijn vader Th.M.C. BOERS, slachtoffer van de Jappo's en hij verloor zijn leven en heeft me nooit meegemaakt.... Hij ligt vlakbij het monument Slag in de Javazee Ereveld Kembang Kuning Surabaya, waar de naam van zijn oudste zoon ook op staat...mijn broer die ik ook nooit gekend heb. Ver voordat ik geboren werd lag hij al op de bodem van de Javazee samen met zijn mede gesneuvelde scheeps kornuiten. Met dank aan de OGS voor het verzorgen van het nieuwe grafteken, want mij pa heeft nu een naam, opdat de wereld hem ook kenne.
 5. 06 okt 2021: Een pagina ter ere van en respect voor JACOB RUIS, gepensioneerd KNIL'ler en geinterneerd door de Jappo's alwaar en waardoor hij te Thailand in het kamp overleed aan dysenterie in 1943. Zijn nazaten opteerden en enkelen werden genaturaliseerd. Voorzien van details en foto graf van zijn moeder Adriana Erkina Ruis van Beek te Hazerswoude die samen rust met een zuster van Jacob.
 6. 07 okt 2021: Aanvullingen geplaatst op de pagina Mijn pa's 1ste leven ter hoogte van de foto van mijn zus Julia. Hedenochtend om 06:30 overleed mijn zuster Julia te San Vicente Spanje in de leeftijd van 100 jaren een maand en 15 dagen vredig in haar slaap. Zij werd geboren 21 aug 1921 te Bandung. Voor haar mijn afscheidslied: De afscheidsgroet van een Armeens meisje aan haar geliefde die ten strijde trok en nooit meer terug zou komen, hetgeen zij reeds wist in haar dromen, want het was een verboden liefde in de tijden dat Armeniers de genocide moesten ondergaan. Zij was het slachtoffer van de genocide en hij was de uitvoerder van de genocide.... Met het beëindigen van het leven van mijn zuster eindigde ook een stukje Armeens Ned.Indische geschiedenis..... Dag Juul, voor jou als groet van me, want op 9 okt 2021 vlieg je omhoog naar het Licht en verlaat je lichaam voorgoed het aardse......  https://youtu.be/dle yaman   Uitleg voor de buitenlandse muziek barbaren die geen buitenlands spreken noch verstaan maar toch nieuwsgierig zijn: Als men op de link klinkt komt Youtube tevoorschijn midden in een ander lied. Dan even terug naar het begin van de clip scrollen en dan kan men het lied beluisteren. Dle Yaman. Het is een lied geschreven ergens in de jaren 1800 en nog wat en het is het nationaal Armeens lied dat gespeeld worden bij de herdenking van de jaarlijkse genocide.
 7. 09 okt 2021: Een erepagina geplaatst ter ere van oorlogsslachtoffer HENDRIK THEODORUS JOHANNES VOORBIJ die op het ereveld Kembang Kuning Surabaya rust. Voorzien van wat details en achtergrond informatie.
 8. 10 okt 2021: In de serie De Weduwe van Indië zoals geplaats op en door het I4e een pagina over het graf van REES voorzien van foto's graf en achtergrond info.
 9. 11 okt 2021: Een pagina ter ere van en respect voor enkele personen met de familienaam SOEKIAS die opteerden. Ik heb deze personen niet al te uitbundig uitgeplozen, omdat ik zelf gerelateerd ben aan de familie leden Soekias en heb daartoe wel links geplaatst naar andere pagina's op mijn website waar ik over andere familieleden Soekias wat uit de doeken heb gedaan. De stamvaders Soekias waren 3 broers geboren in Nor Jugha Isfahan Perzie en Bushire Perzie en trokken naar voormalig Indië om er hun geld te verdienen en gezinnen te stichten.
 10. 13 okt 2021: Geplaatst een pagina ter ere en respect van mevr. LENA DUIJSHART-geb SOENARIAN, die haar echtgenoot en 2 zonen verloor in de oorlog en een derde zoon geinterneerd aan de Birma spoorweg. Zij opteerde en werd later genaturaliseerd in 1967 met enkele van haar andere kinderen. Voorzien van details en foto's graven en overige documentatie.
 11. 14 okt 2021: Geplaatst een pagina over JOHAN FREDERIK STEEVENSZ die in 1951 opteerde en geinterneerd werd. Op zichzelf niets bizonders, ware het niet dat hij als oorlogsslachtoffer door de OGS geregistreerd werd met datum overlijden onbekend en begraven buiten erevelden. Tja, 6 jaren na beëindiging oorlog 1945 in de voormalige kolonie staat de heer Johan Frederik Steevensz ineens voor de rechtbank en opteerde en verstrekt zijn verklaringen ter ondersteuning,  die grotendeels overeenkomen met dat gene wat gedocumenteerd werd....tja...Veel vraagtekens en veel "het zal wel, mij een biet" gedoe. 
 12. 17 okt 2021: Geplaatst een pagina ter ere van en respect voor 2 broers VAN SCHUYLENBURCH, die opteerden en die als vader hadden jonkheer HILAIRE MARIE JOSEPH GUSTAVE VAN SCHUYLENBURCH, oorlogsslachtoffer. Meerdere leden van deze familie werden oorlogsslachtoffer en het grotendeel van de broers en zusters van Hilaire bleven tot hun overlijden in Indonesia. Een zuster ging naar Nederland en overleed te Breda. Tevens op deze pagina een kleine uitleg over de filmproducenten Leonard en Hetty van de films De Stand Van De Zon, De Stand Van De Maan en De Stand Van De Sterren en hun familiebanden Van Schuylenburch/ Retel Helmrich.
 13. 19 okt 2021: Geplaatst een pagina ter ere van enkele personen SEGOND VON BANCHET die opteerden en sommegen oorlogsslachtoffer werden. Voorzien van wat achtergrond info en details en foto's graven. 
 14. 20 okt 2021: Geplaatst een pagina ter ere van de familie DONKERS en met name FREDERIK CONSTANT DONKERS die opteerde en geinterneerd werd en slachtoffer van de indirecte gevolgen van de oorlog, namelijk zijn gezin ging naar de knoppen dank zij de smerige Jappo's. Voorzien van details en foto graf te Klaten van een familielid Donkers.

 

 

 

Dank u voor het regelmatig bezoek aan mijn website trouwens.

Top